Koostisosad:

• 12 suurt viilu täistera või muud ruudukujulist röstsaia
• 1/2 dl piima

Külmsuitsulõhe täidise jaoks vajad:

• 250 g Heimon Kala Külmsuitsutatud vikerforelli viilusid
• 200 g toorjuustu
• 300 g paksemat hapukoort või crème fraiche’i
• 1 spl sidrunimahla
• 1 sidruni riivitud koor
• hunnik murulauku
• pipar
• sool

Spargli pesto jaoks vajad:

• 10 tükki sparglilt
• 1 sidrunikoor + mahl
• tilk oliiviõli
• 1 tl mett
• 1 küüslauguküünt
• hunnik lehtpeterselli
• näputäis soola

Kaunistuseks vajad:

• Heimon Kala Külmsuitsutatud vikerforelli viilusid
• peterselli
• kurgi viilusid
• sidruni viilusid
• spargli nuppusid

Tee nii

Spargli pesto valmistamine:

Keeda sparglit ca 5 minutit ja lase sellel jahtuda. Peenesta kõik koostisosad uhmris või köögikombainis. Surista seni, kuni kõik on enam-vähem peeneks hakitud. Pesto ei ole kreem ega pasta, struktuuri peab olema tunda. Seega tuleks hoiduda ületöötlemisest.

Täidise valmistamine:

Sega omavahel toorjuust, hapukoor, sidrunimahl ja peeneks riivitud sidrunikoor. Lõika külmsuitsutatud vikerforelliviilud ribadeks. Lisa vikerforelliviiludele murulauk ja vürtsid. Sega täidis omavahel kokku, lisa juurde ka spargli pesto ning pane külmkappi ootama. Jäta kuskil 1/5 täidisest alles kaunistamiseks.

Lõika röstsaia servad ära. Aseta röstsaiad ristkülikukujuliselt küpsetuspaberi peale (3x4). Pintselda röstsaiadele kergelt piima ja määri peale täidis jättes äärtest paar sentimeetrit tühjaks. Rulli küpsetuspaberil võileivarull tihedalt kokku ning pane fooliumi sees min 4 tunniks külmkappi seisma (liitekoht jäta allapoole). Kaunista ning naudi!